BICOV  ȘTEFAN      
CABINET  DE  AVOCAT


Dare în plată

 

In data de 28 aprilie 2016 a fost publicata in Monitorul Oficial Legea  nr. 77 din 28 aprilie 2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite.

Potrivit  legi susmenționate, persoanele fizice sau grupurile de persoane fizice constituite în asociații, care cumpără, dobândesc, utilizează ori consumă produse sau servicii, în afara activității sale profesionale au dreptul sa stingă creditele ipotecare prin darea în plată a imobilului ipotecat în favoarea creditorului.

Cu alte cuvinte, daca aveți un credit  la bancă, pentru o locuința si nu mai puteți suporta costurile contractului de credit ori nu mai doriți continuarea contractului din alte motive, exista  posibilitatea sa stingeți toate datoriile izvorâte din contractul de credit prin cedarea dreptului de proprietate  al locuinței în favoarea băncii .

Inițierea procedurii de dare in plata a locuinței se realizează prin transmiterea unei notificări către bancă, prin intermediul unui avocat.

 

 

Servicii juridice:

·       Consultanță  juridică de specialitate privind procedura dării in plată;

·       Redactare si transmitere notificare către banca sau alt creditor;

·       Negociere pentru stabilirea unor condiții contractuale favorabile;

·       Formulare si susținere acțiune in constatare  stingere obligații contract de credit si transmitere drept de proprietate;

·       Asistenta și reprezentare in fata instanțelor de judecata, notarilor, băncilor sau creditorilor in orice etapa a procedurii de dare in plata.


 

Avocat Bicov Ștefan, tel. +40743686664, e-mail: stefan@avocats.ro